onsdag 5 november 2008

Presentförpackning på ett kick!!

Detta smarta och enkla sätt fick man lära sig på mässan som hölls i Karlstad nu i oktober. Mycket användbart till julens godis, adventskalendrar, the eller vad man nu vill ge bort.


Jag börjar med att ”bigga” pappret.3 ggr där efter en gång åt andra hållet så att det blir till botten. Om man tänker sig att man ska ha fyra lika sidor och en lite flik att limma ihop det med kan man översätta det till vilket pappersmått man än har. Tex i mina fall har jag använt ett 6x6 inches papper, då ”biggade” jag så att varje sida blev 11/4 inch, likaså i botten. På ett vanligt A4 mått, som den transperanta asken är och på ett standard 12x12 inches som den stora röda är har jag använt måttet 7 cm
Allstå samma mått på sidor som i botten

Klipp i vikningarna i botten så att det bildas flikar.

Kipp bort den överflödiga smala fliken i botten.

Limma ihop så att det bildas som ett rör.

Vik ihop botten och limma


Kläm ihop öppningen i överkant. Endera kan man sätta clips, gem eller stansa ut två hål och trä ett band igenom.

Dekorera!!!!!


Tips!
För att göra en transperant kort kan man använda sig av omslagsplast som finns på Claes Ohlsson, det är ty OH plast fast kraftigare. Den har jag sedan lagt i Cuttelbugens embossing dies.

På den stora röda asken har jag skurit ut ett ”fönster” . Även där har jag satt plast från COÄr det nått som är oklart, så fråga så förklarar jag bättre!!

3 kommentarer:

Anki sa...

WOW vilka fina presentförpackningar!

/Anki

Carina W sa...

Hej!

Så fin presentask du gjort och med din beskrivning,som visar så bra.
Jättesnyggt!

Ha,det gott!

DT-kompisen

Malin sa...

Supernice vännen.....
//Malin