måndag 3 november 2008

Skjorta och slips till pappa...och några lotter

Var inne hos Tesa och hittade detta fina farsdags kort som jag gjort min variant på
Jag har valt att göra ett farsdagskort med material som de flesta har hemma. Här ska man inte behöva använda stansverktyg eller andra maskiner.

Detta är vad jag använt mig av. Mönstrat papper, cardstock, lim, rub-ons, blommor, penna, band, brads, knappar, floss, sax och skärmaskin

Jag har valt att skära ut själva kortbasen i vanlig cardstock men man kan använda ett annat kraftigt mönstrat papper om man vill. Måtten på kortbasen är 21x14,7 cm.Vik det sen på mitten.


Märk ut var mitten på framsidan är och klipp upp 5 cm så att du sen har 2 kragar som du viker åt sidan. Jag valde att använda bonefoldern på kragarna så att vecken blev skarpa.


Sen är det i stort sett bara att dekorera. Jag har valt att använda ett mönstrat papper på utsidan och för att tydliggöra själva skjortan har jag streckat kanterna och där knapparna sitter har jag dragit två hela linjer samt streckat två linjer för att få mer likt en knappslå. Knappar ur gömmorna. Det bruna bandet har jag knutit med slipsknut och placerat under kragen. Till texten ”Till pappa” har jag använt Rub-ons, men man kan lika gärna skriva för hand.


Inuti har jag gjort en crisscross ficka genom att diagonalt dela ett papper som har måtten 10x10 och sen klistra det som bilden visar. Tänk på att det ska vara en ficka så att man kan stoppa saker i den så pass på när ni klistrar samman den.


Det färdiga resultatet!

Tack Tesa för tipset!!

1 kommentar:

Tesa sa...

Fint kort :o) Kul att jag kunde inspirera dig. Kramar