onsdag 28 januari 2009

Steg för steg "vattenfallskort"

Här kommer en beskrivning på ”vattenfallskort” som ni efterfrågat. Jag själv tycker det är jättemysiga kort som man kan göra mycket personliga genom att lämna små motiv, hälsningar eller varför inte små foton. Man kan göra dekorera som man vill och väljer man att inte dekorera så är själva korttekniken så talande att mottagaren uppskattar det vilket som!
På dessa kort har jag använt valentin stämplarna Lily and Billy Sweatheart från Pink Cat Studio som finns att köpa hos Jessica på House of Inspiration! De är såå söta! Jag har stämplat dem och embossat dem. Sedan målat med promarker pennor.
Alla mått är inches!!

Skär till följande;
1st 4½” x 5½” Cardstock (Kortstomme)
1st 4” x 5 ¼” Mönstrat papper.
4st 1 7/8” x 1 7/8” Cardstock eller fotopapper.( Det är det pappret motivet kommer sitta på.)
4st 2”x 2” Cardstock eller kraftigare mönstrat papper (Bakgrunder till motiven.)
1st ¾”x4” Cardstock
1st 2”x9” Cardstock Denna bingas vid 2” 2¾” 3½” 4¼”
Övrigt material: Dubbelhäftande tejp, håltagare, öljetter eller brads, några band ev. stapels och öjettsättare.Här har jag valt att sätta en spets mellan cardstock och det mönstrade pappret, därför har jag valt att stansa ut en halvcirkel som kommer att markera där ”tagen” ska dras ut.Passa in cardstock remsan (¾”x4”) = kallar denna för “tvärslå” senare i texten.Gör ett hål I vardera sidan när du passat in var den ska sitta.


Sätt i öljetter eller brads som håller fast remsan. Det är här i den långa fliken kommer att löpa.


Passa in var den längre cardstock remsan (2” x 9”) ska sitta. Lägg märke till att den ”biggade” sidan ska vara överst och den andra remsan sticker du ned mellan kortbas och ”tvärslån”
Sätt dubbelhäftande tejp på ”tvärslån” som bilden visar
Klistra fast den långa remsan.
När du monterat de små kvadraterna så sätter man fast dessa på den delen man ”biggat”. Själva vecken blir markeringar där man ska sätta kvadraterna. Man börjar nerifrån och går uppåt. Tänk på att endast sätta en dubbelhäftande tejp i överkanten på kvadraten annars klistras allt samman!!
På den undre delen av remsan, den del man ska dra ut, kan man fästa band med hjälp av häftklammer eller som jag gjort här med en öljett.
Klara .....färdiga.....draaaaaaaaaaaaaaa!!
På mina kort har jag även gjort ett bakstycke i cardstock för att det ska dölja brads eller öljetterna på baksidan!

5 kommentarer:

Michaela sa...

Så fint! Måste prova! Kjam...

Cornelia sa...

Hejsan!
Jag gillar också vattenfallskort, men det här slår ju alla rekord. Så himla rart med spetsen runt kanten!!! Och stämplarna är ju också bara såååå söta!!!

Nu kör det snart igång på "allvar" hos House... det blir KUL!

Ha det gott!

Tesa sa...

Vilken fint kort du gjort, tack goa för din kommentar hos mig :o) Ha det så gott!! Kram

Anki sa...

JÄTTEFIN bildbeskrivning Marja kommer sparas :)
Jättefint kort likaså!

Kul med DT paketet vi fick idag ska bli kul att sätta fingrarna i det och att få se vad ni fått och gör med era saker! Bild på mitt paket finns i min blogg :)

Trevlig helg kära Dt kollega!

Kram Anki

Åsa sa...

Ooooooo, så otroligt gulligt! Tack för guiden. Verkligen ursött!

//Åsa