tisdag 16 juni 2009

DT uppdrag för Prickiform!

Här kommer ett DT uppdrag från mej till Prickiform. Det som är så kul med Katarinas uppdrag är att hon utmanar oss Prickiformare!!! Den här gången fick vi visa vår Expriment lusta!!

Denna gång var det MATERIALET som var utgångspunkten och val av PRICKIFORM stämplar var valfritt.
Materialförteckning:
Mönstrat papper i grönt/blått eller brunt som bas
Cardstock
Brads i matchande färger
Akvarellpapper
Kvistpapper
Papperssnören
Kortstommar i kvist
Så här löd instruktionerna:Vi vill att ni provar och experimenterar med olika stämpeltekniker och sätt att arbeta med vårt akvarell och kvistpapper med kortmakeri som slutprodukt. När ni fått fram tre olika uttryck/sätt gör ni kort av dessa med bifogat material och kvistkortstommar som bas.Testa och ha kul!
Jag fick det BLÅ paketetHär har jag färgat in akvarell pappret med blå och grön distress som jag sedan sprayat med vatten så att det blir märken av dropparna. Därefter har jag stämplat musselskal med Versa Magic i blått. Sedan har jag strött på UTEE Gold och embossat Detta är en dyna som egentligen inte lämpar sig för embossing och därför så fäster embossing pulvret väldigt sporadiskt, vilket jag var ute efter just i detta fallet. Jag ville inte att det skulle täcka helt.Jag ville ha känslan av skrovliga musslor.Hålen i kortet har jag gjort med min Japanese Screw Punch som är ett fantstiskt verktyg! Jag ville att hålen skulle matcha pappret så jag använde kvistpapper bakom det blå.


Här har jag använt två tekniker på att färga in akvarellpappret. Dels samma som jag använde på musselkortet - vilket utgör vattnet på kortet. Pappret som illustrerar himlen har jag gjort med hjälp av raklödder som jag droppat distressink i. Damerna och fyren har jag målat med promarker pennor, "Vassen" är pappers snören som jag tvinnat isär och klistrat fast.Här har jag använt mig av Gridteknik och maskerat pappret med post-it lappar och färgat in det med distresser. Sedan har jag stämplat äppelblomstren med Adirondack Raisin.

7 kommentarer:

Cornelia sa...

Jag är lika imponerad som vanligt! Marja, du är oslagbar!!!

Linda Horn sa...

Hahaha, här har du samlat alla de tekniker som står på min "att göra"-lista! :-D Måste försöka få lite tid över i sommar att experimentera fram något med dessa tekniker.... ska ju lära mina cirkeltjejer detta till hösten! Då kan det vara bra att redan ha provat på. ;-)

Super, super, superfina kort!!! Gillar speciellt hålen i den blåa övre kortet, som ser ut som vass som svajar i vattnet. Och kort nummer två, himlen med raklödder, den blev bara såååå böljande fin!!!

Denna där japanese screw punch, visst kan man göra lika med en silent setter??? Fast du har kanske fler hålstorlekar att välja mellan, jag har ju bara tre med settern. Men annars är det bara en vanlig hålpipa, eller hur? Den böljande effekten har du gjort på egen hand, eller efter schablon, eller hur? Den får man inte bara så där, för att man har en lite japan? ;-)

Vackert är det i alla fall!! (Gillar vass-idéen på den andra kortet också, papperssnöret som du delat på.)

Petraso sa...

SSÅåååå Vacckert Du är super duktig!!! Älskar dina Kort!!

*Bling* sa...

Gillar dina kort ...verkligen inspirerande fast jag saknar stämplar...

Anonym sa...

Otroligt fina kort. vilken kreativitet. Bara att komma på och använda rakskum...fantastiskt.Kram...tyrasmatte.

ElinÅ sa...

Du har fått till så härliga resultat. Vilken fantasi du har!!
Kram Elin

Cattis sa...

Vad du är duktig!! Gillar sommarkortet med damerna jättemycket! =D