fredag 9 oktober 2009

PRICKIFORM; Smögenbryggan - salta vindar - rofylld ledighet

Jag fick i sommar uppdraget att arbeta med Prickiforms sommarstämplar med inpspirationsord såsom Smögenbryggan - salta vindar - rofylld ledighet. Färgskalan skulle gå i rött - vitt - blått.

Det var ett otroligt sommarfräscht och inspirerande paket som nådde mig och vem för inte tankarna till västkust, lata dagar och saltstänk, med de motiv och papper vi fick oss tillhanda.
I paketet fick vi bl a härligt kaxiga kortstommar i måtten 7,5x20cm och papperspåsar att trixa till nått bra av!


Här har jag gjort ett inbjudningskort till Kräftfesten på kortstommen 7,5x20cm. Jag stämplade den stora kräftan först och "maskade" motivet för att därefter stämpla den lilla kräftan med röd dyna. Det stora motivet målade jag med PM och lade 3D-lack ovan för att det skulle "sticka ut"


Här använde jag en av papperspåsarna och fortsatte i temat som jag hade på inbjudningskortet, men nu för att använda det som placeringskort eller praktiskt att ta med på picknicken åt gästerna. Här tvinnade jag papperssnöre i vitt-blått-rött. Inuti påsen kan man lägga servetten, våtservetterna och den lilla lilla nubben. Varför inte skriva ned nubbevisorna på baksidan! Själva fyrkanten med det stämplade motivet bildar "låset" på påsen.


En påse salta kex till värden eller värdinnan!Här har jag återigen använt mig av "maskning" och sedan färgat in pappret (bakgrunden) med distresser och därefter sprayat med vatten. Motivet målat med PM. Spets, snöre och öljetter finns hos PRICKIFORM. Charms ur min privata gömma - men den passade så bra in!


En påse med den härliga strandskatan, att fylla med något och ge bort. Här är låset en Brads dessa finns också i butiken.

Här ytterligare ett kort i måttet 7,5x20cm! Det är ett spännande mått därför att man är otroligt begränsad i arbetsytan och man får tänka till! Jag har här valt att göra 3 kvadrater och använda mig av de små stämplarna som jag målat med distress och sedan tagit den grå PM pennan och dragit kring motivet för att få lite djup. Det kunde väl ha varit bra med det men för att trixa till det ytterligare så trädde jag snören som samman band kvadraterna


Ett enkelt litet kort med sjöbodar som jag stämplat i rad och målat med PM, fönstren har jag haft 3 D lack på.

3 kommentarer:

HelenaN sa...

Himmel så fina och dekorativa alster du visar upp, Marja!
Kram, HelenaN

Annika sa...

Man längtar verkligen tillbaka till sommaren när man ser dina kort och påsar.
/ Annika

Myownhome sa...

Vilka charmiga ideér! :)