onsdag 3 december 2008

Tråkigt!


Vill först säga att detta är inte ett angrepp mot mina kära läsare jag vänder mig enbart till en person. Men vill gärna att ni tar del av vad som jag fyller mina dagar med.


En del av er vet att jag var med i en fallolycka för drygt ett år sedan, och fick en whiplash skada. Min läkare tror att det övre ligamentet i nacken mot skallbasen kan vara helt av, så jag dras med perioder mycket värk i nacke, konstant huvudvärk, ansiktssmärtor, ont i bäcken, värk i armar. Känselbortfall i tårna, kognitiva störningar, koncentrationssvårigheter, dåligt korttidsminne, sömnsvårigheter, sover 2-4 timmar per natt. Ja det kanske är lättare att säga vad jag inte har för symtom. Jag är just nu sjukskriven och håller på med rehablitering.


Min lycka och glädje här i livet är ju min familj.Min läkare och nackskadeteam inte att förglömma. Utan dem hade jag nog inte kunnat hantera denna situation, men jag måste ibland försöka fly från värk och hopplöshet. Det gör jag genom att få skapa. Stunder med bloggande och er kära vänner ute på nätet! Ni finns ju alltid här för ett tröstande ord och glädjande stunder. Jag har ALLTID tyckt om att skapa med mina händer, nu har jag bara det att värken säger stopp, jag är mer fumlig och det går m a o långsammare. Men korta stunder vid skrivbordet, bläddra i fina papper mm har blivit min ventil. Jag kan inte väcka min man mitt i natten för att han ska hålla mig sällskap och jag kan inte sitta och stirra rakt ut i den kolsvarta skogen.


I november fick jag ett ytterligare ett bevis för att folk verkligen gillar det man gör. Jag fick vara med i Design teamet för House of inspiration Alla ni som håller på med detta vet vad det innebär. Man får tex ett månadspaket med lite matrial att skapa något till företagets blogg, för att inspirera kunder. Det är ingen ekonomisk ersättning för att göra detta, så länge man inte bedriver kurser mm vilket inte jag gör.


Nu till sak!!


Fick ett tråkigt telefonsamtal igår från min arbetsgivare där hon hade mottagit ett mail från någon att jag hade tagit ett arbete som designer vid sidan av min sjukskrivning. Hon ville heller inte tala om vem. Även om jag har mina aningar Kan säga att det var inte ett trevligt samtal att höra att man skulle fuska, hon tyckte att jag skulle vara ärlig och lägga korten på bordet .........


Jag förstod faktiskt inte vad jag skulle lägga för kort på bordet, jag tycker först och främst att om någon har problem med det liv jag försöker genomlida just nu, kan denna vända sig till mig i första hand och låta mig förklara innan jag får otrevliga samtal som om jag skulle vara någon oärlig person. Jag har fått genomlida tråkiga besked på rehabsamtal etc den senaste månaden, jag behöver inte mer skit och oro.


Jag hoppas att den person som är ute efter mig(och jag anar vem det KAN vara) får en trevlig jul utan sådana här tråkiga saker och besked. För mig har det blivit ännu mera smolk i bägaren.


PS Jag har pratat med FK och de har godkänt min hobby, om någon nu undrar. Jag får dekorera kort och tändsticksaskar när jag går hemma.

9 kommentarer:

Anonym sa...

men lilla gumman fy vad är det för elak typ?

Jag säger bara en sak - den svenska avundsjukan, om man nu kan vara avundsjuk på "sjukskrivna människor" som förlorar inkomst, värdighet och pensionspoäng...

Alla är ju inte gifta med multimiljonärer så det är ju livegenskap att gå hemma med FK´s ersättningssystem, och det är ju verkligen värdigt och det man önskar sig mest av allt i livet.

Så den som nu vill jäklas med dig kan ju fundera på om "det" vill byta med dig, leva med den smärtan och den utanförskap man kan känna när man inte jobbar, att jobba är mer än att tjäna pengar - man får ett socialt liv, det är alla väl förunnat, kontakt med RIKTIGA människor..

Nej - nu är jag förbannad på den personen!

Kram på dig vännen

Laila sa...

Men vad är det för medmänniskor??? Jag blir så less på sånt där! :-( För mig har just pysslet också varit en ventil när värk och sömn har stökat. Inte blir det så himla mycket gjort alla gånger.

Det är stort att få vara med i DT-team, men inte är det ett jobb på det sättet. Du skapar ju trots allt efter dina förutsättningar.

Kämpa på! Jag hejar på här bakom! :-)

Tesa sa...

Jag säger bara fy f.....n, vad finns det för människor egentligen. Blir jätteupprörd när jag läser detta!! Tänker på dig! Kram vännen.

eldh sa...

Men herregud... hur orkar folk?

Att scrappa o kortpyssla är ju just det som du säger: en ventil för att orka allt som är runt omkring en, samma som motion o körsång o ja, hobby överhuvudtaget är för andra.

Men, det finns visst folk till allt.

Keep up the good work, Marja, du gör superfina saker!

/ Elin

Det här är jag sa...

Tack tjejer! Det är just detta jag menar när jag skriver att ni finns där ute för tröstande ord!
Just nu i skrivande stund är klockan 2.20 på natten och det är tyst och ensamt.
Haha jag undrar om jag skulle och ringa och väcka mina arbetsgivare...
Nä jag kämpar vidare tjejer även om sådana saker får en att må piss.
Kraaaaam på er och tack för att ni finns! Marja

Cornelia sa...

Men kära nån... man undrar hur folk är funtade???

Jag är hursomhelst jätteglad att få ingå i samma DT som du, för du gör alldeles fantastiska saker och jag, som de flesta andra, vet att vår hobby minsan kostar betydligt mycket mer än vad den nånsin kan inbringa i pengar!

Men tillfredsställelsen att göra saker med sina händer... DEN är go'!

Kram på dej!

LillBlomman sa...

Vilken underbar blogg du har!! Ville bara lämna en liten kram och säga fy och fula ord att ngn orkar och missunnar denna lilla glädje i livet! Tror inte att den vill byta! Kramen!

Jessica sa...

Man slutar aldrig att förvånas. Tröstar mig med tanken att "what goes around comes around". En person som gör något så otroligt dumt måste må riktigt dåligt.

Fortsätt skapa dina fantastiska alster och bry dig inte om dumma människor. Det är dock både tråkigt och synd att du ska behöva försvara dig...

Massor av styrkekramar från din "arbetsgivare" Jessica / House of Inspiration *ler*

Om man vågar skämta så nu då??? ;-)

Anna sa...

Hej!
Jag är inte ett dugg förvånad Marja. Jag har hört så fruktansvärda saker (och även upplevt en del själv) sedan jag började med scrapbooking.
Hoppas vi ses snart!